Tilbud på Omfugning

Læs mere om omfugning af murværk

Omfugning af murværk - minimal vedligeholdelse

Ved omfugning af murværket får du en meget robust facade, samtidig med at du bevarer murstenenes karakteristika. Omfugning er også den mest vedligeholdelsesfrie form for facaderenovering.

Vandskuring og netpuds skal males fra tid til anden, for at holde sig skarp i farven. På den anden side vil en omfugning af dit hus højst sandsynligt resultere i et hus, der ikke kræver vedligeholdelse i mange år.

Så hvis facaden trænger til en hjælpende hånd, og du vil have mindst mulig vedligeholdelse, er en omfugning den helt rigtige løsning til dig.

Læs mere om vores process nedenfor, eller hør hvordan vi kan hjælpe dig med dit næste omfugningsprojekt. Kontakt os idag!

Er det ikke Omfugning du søger?

Hvad koster udskiftning af fuger

Prisen på omfugning af murværk kommer meget an på hvor robuste de eksisterende fuger er. I nogle ejendomme er fugerne rigtig hårde og så tager udkradsning af fugerne en hel del længere tid, end hvis fugerne er af almindelig styrke. 

Udskiftning af mursten eller reparationer af sætningsrevner vil også have en betydning på prisen, da opgaven kommer til at vare længere.

Fugning af murværk forlænger levetiden på huset

Når murværket er omfuget, kan der ikke trænge vand ind gennem huller og revner i murværket. Det er en god idé at være proaktiv, så du kan undgå mange af de ubehagelige hændelser, der kan opstå, hvis du ignorerer problemet.

Når murværket arbejder kan der sagtens opstå sætningsrevner og revner i fugerne generelt. Det er helt naturligt, men det er noget der skal tages hånd om. De bliver også mere porøse med tiden, og derfor er det en god idé at få dem fuget om.

Ved omfugning af murværk, giver du facaden mange flere år at “leve i” og du sikrer dig at vand, fugt og skadedyr ikke trænger sig ind i isoleringen.

Omfugning af hus eller anden facaderenovering

Når murstensfacader får noget alder, er det meget normalt at man skal til at renovere facaden. Men det kan være en svær beslutning om man skal vælge fugning af murværk, vandskuring, netpuds eller facadeisolering.

Det handler ikke kun om, hvad du kan lide. Det afhænger også af facadens aktuelle tilstand. En omfugning er måske ikke den ideelle løsning, hvis facaden er i dårlig stand.

Udkradsning af fuger

Det betyder utrolig meget for holdbarheden i fugerne, at man laver en udkradsning af de eksisterende fuger, inden man omfugning af murværket.

Mindst 15-20 mm af de gamle fuger skal fjernes ved skrabning. Flere steder er der ikke foretaget tilstrækkelig udkræsning, og så er der problemer med fugens holdbarhed. Udkræsning af fuger varierer betydeligt afhængigt af den eksisterende fuges hårdhed.

Omfugning af murværk prisen pr m2 er typisk 100 – 150 kr lavere, hvis man selv fræser fugerne ud på egen hånd. Alt man skal bruge er en industristøvsuger, nogle vinkelslibere, med mundstykke og en masse fræsehoveder. Hvis fugerne er meget porøse, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at fræse dybere end de 20 mm.

Kan man selv udføre en omfugning

Det er svært at svare på om man selv kan udføre en omfugning af huset. Det kommer an på om man ved hvad man har med at gøre, og om man har prøvet det nogle gange før. Det er også nødvendigt at have det rette udstyr for at få et godt resultat.

Fordelen ved at benytte en murer til opgaven, er at vi ved 100% hvordan opgaven skal gribes an. Hvis fugerne ikke er udkradset nok, eller man ikke trykker fugerne tilstrækkeligt, kan der trænge fugt ind i konstruktionen.

Fordele ved Omfugning

kort og godt
  • Du styrker dine facader
  • Ejendommen stiger i værdi
  • Meget lidt vedligeholdelse
  • Du får et flot hjem

Har du tænkt over

disse ting
  • Hvilken farve fuge
  • Projektopstart
  • Hvor stort er dit budget
  • Skal du have lavet andet

Indhent uforpligtende tilbud på Omfugning